Documentació necessària per passar la ITV

Bé perquè mai abans hagis hagut de portar el teu vehicle a passar una inspecció tècnica o bé perquè des de l'última vegada que ho vas fer ja hagi passat molt de temps, des de PrevenControl pensem que no ens vindrà malament fer un repàs dels documents obligatoris a presentar.

Permís de circulació

Permiso de circulación

Fixa't bé en la imatge superior. Aquest és el permís de circulació que tots els que tenim un vehicle al nostre nom, hem de tenir al nostre poder.

No saps on és? Apostem el que vulguis que el tens guardat en aquesta carpeta de plàstic de la guantera del cotxe que només obres quan has de passar una ITV, quan t'aturen en un control de policia o quan has d'anar al taller.

Cal presentar sempre el document original, o bé, una còpia compulsada. Podràs obtenir aquesta còpia legal acudint a la Prefectura de Trànsit de la teva província després de sol·licitar cita prèvia a la web de la Direcció General de Trànsit. Per fer-ho, hauràs de presentar la mateixa documentació que necessites per passar la ITV del teu vehicle: fitxa tècnica, targeta d'inspecció tècnica i pòlissa de l'assegurança.

Targeta i inspecció tècnica de vehicles

Permiso de circulación

Coneguda col·loquialment com “la cartolina” o “el cartronet”, aquest document, que segurament descansa a la mateixa carpeta on es troba el teu permís de circulació, acredita la identitat del teu vehicle i que aquest està homologat per circular per les carreteres del nostre país.

És un document obligatori per poder circular. Com en el cas del permís de circulació, hauràs de portar sempre el document original, o bé una còpia compulsada del mateix, que podràs obtenir a la Prefectura de Trànsit, com ja t'hem explicat al paràgraf anterior.

DNI

Permiso de circulación

És obligatori que la persona que porta un vehicle a passar una ITV presenti el seu DNI a l'estació. No obstant això, no serà obligatori que sigui el titular del vehicle qui hagi d'anar a efectuar la revisió.

Aquesta inspecció pot passar-la qualsevol (un familiar, un amic…) en el que tu dipositis la teva confiança per fer-ho.

En aquest cas, la persona escollida, a més de presentar la documentació que ja hem vist fins ara -permís de circulació i targeta d'inspecció tècnica del vehicle- ha de presentar també el seu D.N.I. -el seu propi com a portador (persona que porta el vehicle a l'estació) i no el del titular del vehicle-. Per tant, recorda això: la persona que porti un vehicle a passar la ITV haurà de presentar sempre el seu DNI, ja sigui el titular del vehicle o un familiar o amic d'aquest (portador).

Rebut vigent de l'assegurança obligatòria del vehicle

Permiso de circulación

Des del 24 de maig del 2010, les estacions d'ITV requereixen l'acreditació de l'assegurança obligatòria del vehicle a cada inspecció, en aplicació de la Llei 18/2009. És a dir, des d'aquesta data és obligatori per poder passar la ITV del teu vehicle que acreditis que aquest posseeix en regla la seva assegurança.

A les nostres vuit estacions, es comprova aquesta dada per mitjans telemàtics, per la qual cosa en la majoria dels casos no caldrà que mostris el rebut de l'últim pagament de l'assegurança del teu vehicle.

Diem en la majoria dels casos, perquè com saps, la tecnologia no és infal·lible i pot passar que just el dia en què hagis de passar la revisió, hi hagi problemes de connectivitat a la xarxa, al sistema o qualsevol altra incidència que impedeixi que es pugui fer aquesta comprovació via telemàtica.

Per això et recomanem que portis sempre amb tu una còpia de l'últim rebut de l'assegurança del teu vehicle, que podràs demanar al teu banc sense cap despesa. Es tracta d'una gestió senzilla que no et portarà gaire temps i que com veus, pot ser de molta utilitat.

Altre documentació

Permiso de circulación

• CIF empresa: si el vehicle que ha de passar la ITV està a nom d'una empresa o entitat (són les titulars), també s'haurà de presentar el CIF.

• Certificat de taller: si has fet modificacions al teu vehicle, has de saber que quan es fa una reforma d'importància, cal fer un projecte d'homologació i també tenir un certificat de muntatge de taller. Si aquest és el teu cas, no oblidis que quan passis la ITV del teu vehicle, també hauràs de presentar obligatòriament aquest certificat de taller degudament emplenat i signat.

Últimes Notícies

Què és la normativa Euro7?

27/06/2024

Què és la normativa Euro7? La Unió Europea segueix buscant formes de reduir la contaminació ... Seguir leyendo

Quins vehicles tenen més defectes greus a la ITV?

13/06/2024

Quins vehicles tenen més defectes greus a la ITV? Les xifres de l’any 2022 facilitades pel ... Seguir leyendo

Troba la teva estació més propera

Consultant el mapa de la xarxa d'estacions ITV de PrevenControl.

flecha